You are here: Home Δίπλωμα Μοτοσυκλέτας

Δίπλωμα Μοτοσυκλέτας

Για να εκδώσετε δίπλωμα μοτοσυκλέτας χρειάζεστε τα παρακάτω δικαιολογητικά ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκετε.

ΔΕΝ έχω δίπλωμα ερασιτεχνικού
(κατηγορία Β΄)
έχω δίπλωμα ερασιτεχνικού
(κατηγορία Β΄)
έχω δίπλωμα για μηχανάκι και θέλω έκδοση διπλώματος μηχανής

Μαθήματα

  • 31 θεωρητικά
  • 14 πρακτικά και εξετάσεις στο Υπ. Συγκοινωνιών

Δικαιολογητικά

  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή άδειας παραμονής**
  • 4 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (4×6 cm)
  • Αριθμό ΑΦΜ
  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται στη σχολή ή κατεβάστε εδώ)
  • Αίτηση εκτύπωσης (δίνεται στη σχολή)
  • Βιβλιάριο ασθενείας***
  • Παράβολο δημοσίου ταμείου των 98 ευρώ + 10 ευρώ + 10 ευρώ

Προσοχή

* Για έκδοση διπλώματος απεριορίστων κυβικών, ο ενδιαφερόμενος πρέπει να έιναι άνω των 24 ετών.

** Η άδεια παραμονής των ξένων υπηκόων πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης για άδεια οδήγησης για χώρες Ε.Ε.

*** Στους γιατρούς χρειάζεστε το βιβλιάριο ασθενείας σας, τις 2 φωτογραφίες, +10 ευρώ για τον κάθε γιατρό και ταυτότητα σας.

Σημείωση

Αν δεν έχετε βιβλιάριο, θα χρειαστείτε τις παρακάτω εξετάσεις:

  • Αίματος μόνο για ουρία και ζάκχαρο
  • Καρδιογράφημα
  • Ακτινογραφία θώρακος

Μαθήματα

  • 11 θεωρητικά
  • 14 πρακτικά και εξετάσεις στο Υπ. Συγκοινωνιών

Δικαιολογητικά

  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή άδειας παραμονής**
  • Φωτοτυπία διπλώματος
  • Αριθμό ΑΦΜ
  • 2 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (4×6 cm)
  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται στη σχολή ή κατεβάστε εδώ)
  • Αίτηση εκτύπωσης (δίνεται στη σχολή)
  • Παράβολο δημοσίου ταμείου των 27 ευρώ + 30 ευρώ + 10 ευρώ + 10 ευρώ

Προσοχή

* Για έκδοση διπλώματος απεριορίστων κυβικών, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να είναι άνω των 24 ετών.

** Η άδεια παραμονής των ξένων υπηκόων, πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης για άδεια οδήγησης για χώρες Ε.Ε.

Μαθήματα

  • 2 θεωρητικά
  • 7 πρακτικά και εξετάσεις στο Υπ. Συγκοινωνιών

Δικαιολογητικά

  • Φωτοτυπία ταυτότητας ή άδειας παραμονής**
  • Φωτοτυπία διπλώματος
  • Αριθμό ΑΦΜ
  • 2 έγχρωμες φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου (4×6 cm)
  • Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται στη σχολή ή κατεβάστε εδώ)
  • Αίτηση εκτύπωσης (δίνεται στη σχολή)
  • Παράβολο δημοσίου ταμείου των 27 ευρώ + 30 ευρώ + 10 ευρώ

Προσοχή

** Η άδεια παραμονής των ξένων υπηκόων πρέπει να έχει εκδοθεί 95 ημέρες πριν την υποβολή της αίτησης για άδεια οδήγησης για χώρες Ε.Ε.